GRAUZDĒTAVA

Kafiju ir iespējams grauzdēt dažādi, gan gaiši, gan vidēji, gan tumši, gan ļoti, ļoti, ļoti tumši. Jo tumšāks grauzdējums, jo kafija būs rūgtāka un iespējams būs nepieciešams pievienot cukuru un pienu, lai nomāktu nepatīkami rūgto garšu. Bieži vien ar ļoti tumšu grauzdējumu tiek noslēpti zaļās kafijas garšas defekti un zemā kvalitāte. Grauzdējot ētiski novāktu un labas kvalitātes zaļās kafijas pupiņas, Mēs iegūstam patieso kafijas garšu un burvību. Garšā Mēs meklējam balansu starp skābumu, rūgtumu un saldumu. Kafija NAV tikai rūgts un melns enerģijas lādiņš. Kafijas pupiņai ir ļoti sarežģīta ķīmiskā uzbūve un tā spēj dot visdažādākās garšu nianses atkarībā no kontinenta, valsts, reģiona un fermas, kur kafija ir augusi. Liela nozīme kafijas garšā ir zaļo kafijas pupiņu apstrādes veidam - sauss vai slapjš. Sausais zaļās kafijas pupiņu apstrādes veids kafijas garšā var atstāt šokolādes, riekstu, plūmju un citu saldāku augļu garšu nianses. Slapjais zaļās kafijas pupiņu apstrādes veids kafijas garšā var atstāt citrusa augļu skābumu, tīru, atsvaidzinošu, ziedu un tējas garšu. Kafijas grauzdētāja pienākums ir atrast un izcelt konkrētās kafijas labākās garšas nianses. Jo biežāk Tu baudīsi dažādu kafiju, jo labāk sagaršosi atšķīrības un beigās atradīsi sev vistīkamāko garšu. Esi pacietīgs un vērīgs!

Mēs grauzdējam kvalitatīvas, ētiski novāktas un ar skaidri zināmu izcelsmi esošas Arabika kafijas pupiņas no dažādām kafijas audzēšanas valstīm. Pašlaik Mūsu grauzdētavā atrodas zaļās kafijas pupiņas no: Brazīlijas, Hondurasas, Etiopijas, Ruandas un Panamas.

0
SEKO MUMS

 .